Våre historier:

Gilde Sommerlam

Hel unik råvare!


Dyr

Lam

Rase

Dielam

Sted

Vestlandet og Østlandet

Spesialitet

Årets kjøtt 2016 og Spesialitetsmerke

Kort fortalt

Gilde Sommerlam er overskuddslam, dvs lam som av en eller annen grunn ikke får nok mjølk fra søya.

Produksjonssted

Nortura Gol

Merker

Spesialitet Unik Smak

Sommerlam varestrømmen er basert på overskuddslam, dvs lam som av en eller annen grunn ikke får nok mjølk fra søya og derfor blir tatt fra når de er 1 døgn gamle og fôra opp på mjølkeerstatning, kraftfôr og litt grovfôr. Desse lamma er ca to måneder når de blir slakta.

Sauebøndene er derfor glade for at vi har fått til en sommerlam varestrøm sammen med REMA. Det er vi også, da det gir oss mulighet til å levere ferske lam i en periode der dette vanlig vis ikke er tilgjengelig.

Sommerlam har en helt spesiell, lys farge på kjøttet, mør konsistens, er lint, men fortsatt særpreget i smaken!


Det kler alt annet, friskt og ferskt tilbehør på forsommeren.

Henriette B. Eriksen

Henriette B. Eriksen

Henriette B. Eriksen

Jeg jobber med storfe og vilt. Kontakt med meg gjerne dersom du har en ídé til en spennende storfeserie eller et viltprodukt, som du ønsker å dele med norske forbrukere.

Lukk Kontakt Henriette