Våre historier:
Gilde utvalgte norske kjøttfe
Dyr
Storfe
Rase
Limousine, Hereford, Angus, Charolais og Simmentaler
Sted
Hele landet
Spesialitet
Rase
Kort fortalt
Storfe avlet opp for unik kjøttkvalitet
Produksjonssted
Nortura Gol
Merker

God kjøttfylde og ekstra mørt kjøtt
Kjøttfe er storferaser som kun er avlet frem for kjøttproduksjon, sammenlignet med melkekyr som både skal gi melk og kjøtt. Det betyr at dyrene har en bedre kjøttfylde. Kjøttfe er basert på ammekuproduksjon, der kalven går med moren gjennom hele dieperioden, ca. 7-8 måneder. Disse rasene beiter ute i norsk natur, fôres på gress og vokser raskt. Dette gjør at de får fintrevlede muskler og dermed ekstra mørt og saftig kjøtt. På slakteriet blir også slaktet hoftehengt for å sikre en optimal og jevn mørhet på kjøttet.

Henriette B. Eriksen

Jeg jobber med storfe og vilt. Kontakt med meg gjerne dersom du har en ídé til en spennende storfeserie eller et viltprodukt, som du ønsker å dele med norske forbrukere.
Fem kjøttferaser
Norsk kjøttfe har sitt utspring fra kontinentale og britiske storferaser. Generelt er de kontinentale rasene litt større og magrere enn de britiske, som er mindre og har litt mer intramuskulært fett. Gilde har en egen kjøttfeserie, som består av fem raser; Hereford, Angus, Limousin, Charolais og Simmentaler.
Hereford: Britisk rase. Saftig kjøtt med god fettmarmorering.
Angus: Skotsk rase. Saftig kjøtt med god fettmarmorering.
Limousin: Fransk rase. Lys kjøttfarge, med lite fett. God kjøttfylde.
Charolais: Fransk rase. Store dyr med god kjøttfylde. Mager kjøttkvalitet.
Simmentaler: Sveitsisk rase. Store dyr med god kjøttfylde. Litt mer fettsatt enn charolais.
Norsk kjøttfeproduksjon har hatt vekst i mange år, og har i dag en solid posisjon i moderne kjøttproduksjon.
Du kan lese mer om Norsk kjøttfeavtalen her: https://medlem.nortura.no/storfe/norsk-kjoettfe/