Våre historier:
Lam fra Hallingskarvet
Fôret på førsteklasses fjellmeny
Dyr
Lam
Sted
Hallingskarvet
Spesialitet
Høyfjellslam
Kort fortalt
Lam som beiter på 1000 – 1600 meters høyde rundt Hallingskarvet
Produksjonssted
Nortura Gol
Merker
Disse lammene beiter og koser seg på mellom 1000 og 1600 meters høyde i fjellområdene rundt Hallingskarvet. Det setter sitt preg på kjøttet. Lammene plukkes ut på bakgrunn av spesielle kvalitetskriterier som kjøttfylde, fett, beiteområder og EUROP-klassifisering.
Prosjekt startet av bøndene
Hallingskarvet Lam ble startet opp som et prosjekt i 1994 av produsenter i Hallingdal, og fra 1997 overtok Nortura ansvaret. Målet var å få frem de spesifikke egenskapene ved lam som går i høyfjellet gjennom spesielle kvalitetskrav.
I dag har Kjøttcompagniet ansvaret for å vedlikeholde og drive konseptet videre. Vi tar hånd om alt som har med produkt og sortimentsutvikling å gjøre. Vi sørger for at produktene blir riktig merket og registrert i ulike databaser i henhold til bransje- og matsikkerhetskravene.
Hallingskarvet i Meny-butikkene
Hallingskarvet-produkter finnes i alle Meny-butikker hele året. Sortimentet er variert og spennende, og produktserien baserer seg på å utnytte hele dyret.

Henriette B. Eriksen

Jeg jobber med storfe og vilt. Kontakt med meg gjerne dersom du har en ídé til en spennende storfeserie eller et viltprodukt, som du ønsker å dele med norske forbrukere.
Gilde Lam fra Hallingskarvet er tildelt Spesialitetsmerket for unik smak fra Matmerk og er anbefalt av MENY-Lauget.
Vel bekomme!